ако сте забравили Вашия код,
натиснете тук

Потребителското име (телефонен номер) и паролата са грешни или не съвпадат!

Моля опитайте да ги въведете отново!

За допълнителна информация, натиснете тук

За да заявите тази услуга трябва първо да се съгласите с общите условия на сайта!ТЕЛЕЦ 21.04-21.05

Зодиакалният знак Телец се намира под влиянието на Венера и Луната. Влиянието на Венера е благодатно, облагородяващо, ободряващо като Венера развива положителните емоции у човека. Тя е богинята на красотата и любовта в древен Рим (Афродита при древните гърци). Енергията на Венера събужда у човека стремеж към красота, хармония, любов към хората, любов към природата, нейното влияние придава изтънченост, изящество на поведението. На Телците Венера дава спокоен нрав, търпение, храброст, склонност към умствени занимания.

На Телците, които се водят и жертви на Афродита Пандемос, за обуздаване на страстите се препоръчват хармонизиращи скъпоценни камъни - малахит, чароит, аметист, изумруд.

Венера влияе над гърлото, ендокринната система и осезанието, тези места са им слаби. Енергията на Венера е най-силна в знаците Телец, Везни и Риби.

Вторият патрон на Телците е Луната. Луната силно влияе на психиката на човека, предизвиква смяна на настроенията и чувствата. Непостоянството във видимата й част съвпада с непостоянството в проявите на хората, повлияни от нейните вибрации. Непостоянството на Луната слага отпечатък върху поведението на Телците. Затова много често представителите на този подчертано земен знак ни учудват с резките промени в настроенията си и противоречивите си изказвания и прояви.

За хармонизиране на вибрациите на Луната общи камъни за Телците са перлите, амазонитът, лунният камък, белият ахат.

Ахат

ТЕЛЕЦ от I декада 21.04-01.05

Представителите на I декада на Телеца са хора, с които ти е приятно да се общува. Те често са меланхолични и притежават някаква особена детска красота. Отличават се с високи умствени способности, изразителни жестове, развита интуиция и музикалност. Извънредно честолюбиви са. Когато нещо не е по тяхна воля, стават упорити и безчувствени. Представителите на тази декада проявяват нетърпимост към грешките на другите и са склонни да наказват виновните, което може да се причисли към техните недостатъци.

Препоръчва им се сапфир - камъкът на доверието, вътрешното съгласие, душевното спокойствие. Сапфирът ще помогне на Телците от I декада да стигнат до корените на нещата и да виждат действителността без изкривяване. Допринася за духовното им развитие и за разцвет на сърдечната им доброта. Други подходящи камъни са изумруд, тюркоаз, син турмалин.

Сапфир

Изумруд

Тюркуаз

Син турмалин

ТЕЛЕЦ от II декада 02.05 - 11.05

Телецът от II декада е мечтател, разбира се като един бик - благороден, но му липсва и решителност. Интересува се от литература и политика. Привидно изглежда муден, но в работата си е целеустремен. На хората от този психотип силно им влияе съответната фаза на Луната, под която са родени.

Голямата власт на чувственото начало в психиката е способна да отклони Телеца от правия път. Възможна е и другата крайност - твърде остър и критично настроен ум, успяващ да угаси силните чувства.

На Телеца от II декада се препоръчва аквамарин - камъкът на чистата, небесната любов, съдействащ за развитие на човеколюбието. Подходящ е и изумрудът - успокояващ страстите, насочващ притежателя си към добри постъпки, усилващ интуицията.

Аквамарин

Изумруд

Телец III декада 12.05 - 21.05

Телецът от III декада е и под влиянието на Сатурн. Заради него често е песимистично настроен, и не обича да общува много, склонен е да се запасява „за черни дни". Иначе е трудолюбив, обича земята, цветята, градинарството, има влечение и способности към живописта, архитектурата, чертаенето, литературата. Притежава добър политически усет, в политиката е привърженик на твърдата линия. Но може да бъде деспотичен и жесток.

Типичното за Телците от III декада е, че поразяват обкръжението със своята твърдост в решенията, но и лесното отказване от целта.

За представителите на тази декада е много полезен ахатът, увеличаващ контактността, съединяващ любещите се сърца, помагащ за повишаване на материалното благосъстояние на притежателя си. Своите положителни свойства ахатът проявява напълно само ако неговият притежател е добросърдечен и искрен човек. Амазонитът като камък и на Луната, и на Сатурн, ще хармонизира така различните им вибрации. Изумрудът и тюркоазът също влияят благотворно на Телеца от III декада.

Противопоказано за него е носенето на цитрин, защото този камък изкушава Телеца от тази декада да прибегне до измяна и лъжа.

Амазонит

Поръчайте тук Вашия медальон - зодиакална плочка